Propostes treballades als tallers:

  1. Mejora de la accesibilidad en los pasos de peatones de Almàssera.

En la proposta es fica com prioritaris els punts del carrer Séquia Rascanya amb carrer Pintor Cortina, el carrer Pintor Cortina amb carrer Francesc Adell, i qualsevol pas de vianants del centre històric d’Almàssera on l’Ajuntament identifique que hi ha una urgència per ser un lloc de molta afluència de veïnes i veïns, sobretot centrant-se en que siga molt utilitzat per gent major o amb diversitat funcional.

Es valora en 20.000 €.

  1. Por una Almàssera más limpia y sostenible. Campaña de información y concienciación ambiental.

Es proposa una campanya específica informativa intensa al llarg del 2022 que estaria composta per una sèrie d’actuacions (díptics informatius, adhesius informatius en els contenidors, cartells, sessions informatives periòdiques, etc.) que ajuden a prendre consciència i sensibilitzar sobre la importància de realitzar una bon ús i distribució dels nostres residus abans de depositar-los en els contenidors. Seguint amb aquesta línia de preocupació mediambiental aquesta campanya es completaria amb una promoció de l’ús de les energies renovables a partir de jornades informatives (trobades amb experts) que assessoren la població sobre els avantatges de sostenibilitat, eficiència energètica i econòmica que té la instal·lació de plaques solars en les llars.

Es valora en 18.150 €.

  1. Un nuevo espacio público de encuentro en Almàssera.

Es proposa fer un pla per a pensar i dissenyar un espai comú en el solar de l’Av. Drets Humans on se situaven els barracons del col·legi. Es tracta de realitzar un projecte de Participació Ciutadana específic mitjançant el qual, entre tots els veïns i veïnes, pensar l’ús de l’espai, tenint en compte la seua classificació com a zona verda.

Es valora en 18.150 €.

  1. Espacios de sombra en la Plaza Mayor de Almàssera.

Es proposa la compra d’un sistema d’ombreig per a la Plaça que consisteix en arbres mòbils (com per exemple en grans jardineres) que podran ser retirats en moments puntuals dedicats a celebracions o esdeveniments, no impedint o obstruint així la seua celebració.

Es valora en 18.150 €.

  1. Programación de un ciclo de Cinefòrum durante los meses de septiembre a diciembre.

Es proposa ampliar l’oferta cultural d’Almàssera contractant una empresa especialitzada per a fer un cicle de cinema gratuït durant els mesos de tardor i principis de l’hivern. La proposta es concreta amb un cicle de pel·lícules d’estrena o estrenades en mesos anteriors que tinguen cert impacte social i siguen atractives per a la ciutadania. Es projectaran dues pel·lícules mensuals (una destinada a públic adult i l’altra infantil) i després de la projecció s’obrirà un xicotet debat o dinàmiques participades (en el cas de xiquetes i xiquets) amb la col·laboració de veïnes i veïns d’Almàssera. El mes de desembre les sessions podran tindre una temàtica nadalenca d’acord amb les dates assenyalades.

Es valora en 10.000 €.

  1. Programación de rutas formativas para niñas y niños a “l’Horta” d’Almàssera.

Es proposa la contractació d’un servei de professionals que realitzen un programa de rutes organitzades pels nostres espais naturals: l’Horta, el barranc del Carraixet i les séquies, dirigides a la població escolar de 4t de Primària del nostre municipi.

Es valora en 5.000 €.

  1. Reutilicemos en Almàssera. Jornadas para el fomento del reciclaje, el intercambio, la recuperación y uso de objetos reutilizables.

Programació de dues jornades de trobada (en el canvi d’estació tant en l’inici de la primavera com de la tardor) on es fomente l’intercanvi i reutilització entre les veïnes i veïns d’Almàssera. Unes jornades que serien organitzades amb la contractació d’una empresa especialitzada en la dinamització sociocultural i que haurà de comptar amb la col·laboració de col·lectius d’Almàssera que ja dediquen part de la seua activitat a aquesta mena d’accions. Les jornades haurien de contindre un espai d’informació, alguna actuació de teatre de carrer i també una zona que facilite els espais de trobada entre la ciutadania.

Es valora en 12.000 €.

  1. Paneles informativos para las vecinas y vecinos de Almàssera.

Es proposa la compra i col·locació de panells informatius que puguen ser usats per qualsevol veïna, veí, col·lectiu o associació que vulga comunicar-se amb la resta de la població d’Almàssera, per a promoure les informacions, activitats, esdeveniments o celebracions que sorgeixen des de la pròpia ciutadania. Aquests panells informatius se situaran en espais estratègics com són l’Estació, la plaça Major, el Poliesportiu i a l’entrada dels col·legis.

Es valora en 15.000 €.

 Propostes efectuades per la pàgina web:

  1. Árboles en las calles transitables. Objetivo: reducir la temperatura-contribuir a reducir el CO2 de la atmósfera.

Es proposa l’ampliació de l’arbratge en carrers on no hi havia fins ara, quedant a elecció de l’Ajuntament l’elecció dels carrers. Es col·locaran el nombre d’arbres que siga possible fins a acabar el crèdit consignat.

Es valora en 18.150 €.

  1. Crear una comunidad de autoconsumo solar iniciando los trámites y estudios necesarios para que se unan los ciudadanos.

Dins de l’àmbit d’actuació de l’Ajuntament i del caràcter temporal específic de la despesa dels Pressupostos Participatius, ja que no ha d’excedir la despesa de l’any natural de 2022, no es podria crear la comunitat d’autoconsum des de la promoció directa de l’Ajuntament, ja que això implicaria l’ús continuat d’espais o mitjans municipals, i per tant una despesa continuada, però l’Ajuntament sí que pot fer tasques i campanyes puntuals durant 2022 de conscienciació i promoció de l’autoconsum i el coneixement d’aquesta mena de comunitats.

Es valora en 18.150 €.